A változáskezelés fontossága napjainkban

Olyan korszakban élünk, amelyben egymást követik azok a változások, amelyek – úgy tűnik –képesek a világot újra és újra átalakítani. Éppen ezért az egyik legfontosabb készség, amit ma valaki birtokolhat, az a változásokhoz történő rugalmas adaptáció készsége. Persze, mindez nem jön egyről a kettőre – különösen ha bonyolult céges szervezeti struktúrákról beszélünk. Lássuk, miben segíthet a game changer tréning!

Változáskezelés? Talán a legkurrensebb téma

Legyen szó a járványhelyzetről, gazdasági válságokról vagy éppen technológiai újításokról, mindenki érzi, hogy a változások korszakában élünk. Akár magánemberekként próbálunk boldogulni, akár a karrierünket akarjuk biztos vágányra terelni, vagy éppen cégünk versenyképességét szeretnénk biztosítani, ilyen helyzetben fontos a gyors alkalmazkodás készsége. Azok az emberek, akik képesek adaptálódni a változásokhoz, biztosíthatják, hogy még nehéz helyzetben sem veszítik el munkájukat, és azok a vállalatok, amelyek képesek a folyamatos megújulásra, hatékonyan vehetik fel a küzdelmet versenytársaikkal.

Ne féljünk a változástól – éljünk a lehetőséggel!

A változás váratlan helyzeteket hoz, aminek hatására bárki könnyen új, ismeretlen terepen találhatja magát. Ez természetes módon félelmet válthat ki bárkiből, akár munkavállalókról, akár cégvezetőkről is legyen szó. Változó helyzetben a legrosszabb, amit valaki választhat, az a tétlenség, azonban fontos, hogy lépéskényszerben tudatosan megtervezett pálya mentén mozogjunk. A változások óhatatlanul magukkal hoznak olyan helyzeteket is, amiket nem tudunk kontrollálni, de olyanokat is, amelyre tudatos fellépéssel lehet ráhatásunk. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy bizonyos esetekben képesek legyünk elengedni megszokásainkat, és kreatív módon éljünk az új helyzet adta lehetőségekkel.

Változáskezelés tréning – kinek szól?

A változáshoz való alkalmazkodás mind az alkalmazottaknak, mind pedig a felsővezetőknek komoly kihívásokat jelenthet, azonban a megfelelő skillek elsajátításával könnyebben vehetik az akadályokat. Változáskezelés tréningünk résztvevői megismerhetik a változások lélektani hatásait, valamint megtanulhatják az alkalmazkodással járó stressz kezelésének módjait. A programunkon résztvevő munkavállalók megküzdhetnek az állásuk elvesztésével kapcsolatos félelmekkel, míg a felsővezetők jobban beleláthatnak a változással kapcsolatos nem csak saját, de csapattársaik érzéseibe is. A program elvégeztével így bárki realista módon lehet képes megtenni a nehéz helyzetben szükséges következő lépéseket, illetve segíteni csapattársaikat a változási folyamatokon való áthaladásban.

Leave a comment