Miért fontos a befolyásolás?

Legyen szó az élet bármely területéről, az ember mindig bizonyos célok eléréséért küzd – és különösen így van ez a munka világában. Ilyen esetben ráadásul akár karrierek és komoly összegek sorsa dőlhet el egy-egy tárgyaláson, ezért elengedhetetlen, hogy az ember a lehető leghatékonyabban legyen képes érvényesíteni az akaratát. De mi köze ennek a befolyásoláshoz?

Hatásgyakorlási eszközök tárgyalástechnikához

Akár vezetőként akarjuk magunk mögé állítani a csapatunkat egy-egy fontos ügyben, és hosszú távon is elkötelezni munkavállalóinkat magunk mellett, akár alkalmazottként szeretnénk előbbre jutni a ranglétrán, vagy éppen, sikeres üzletet kötnénk, fontos, hogy képesek legyünk meggyőzni a másik felet az igazunkról. Minél nagyobb a tét, ez annál stresszesebb lehet, így, ha felkészületlenül kezdünk bele a megbeszélésekbe, bizonyos esetekben még akkor is kudarccal szembesülhetünk, ha tökéletes prezentációval álltunk elő. Azonban, ha megfelelő hatásgyakorlási technikákat használunk, bármilyen nehéz szituáción könnyen úrrá lehetünk.

 

Befolyásolási tréningek vezetőknek és alkalmazottaknak

A jó hír, hogy az egyes befolyásolási készségek nem született adottságok, hanem tanulhatók. Persze, előfordul, hogy bizonyos emberek karizmatikusabbak és szuggesztívebbek az átlagnál, de a megfelelő technikák elsajátításával bárki könnyebben érvényesítheti akaratát. A befolyásolás ugyanakkor nem egyenlő a manipulációval – a meggyőzési eszközök pusztán egy kis pluszt adnak, hogy etikusan, mégis magabiztosan adhassuk át elképzeléseinket.

A befolyásolás legfontosabb feltétele, hogy ismerjük saját és társaink személyiségtípusát, hiszen mindenkihez más kommunikációs stílus illik, és a különböző személyiségtípusú emberek mondandónk más és más szeletére fogékonyabbak. Fontos, hogy a másokkal való kommunikáció során mindig képesek legyünk bizalmat építeni, mindezt tudatos és tudat alatt ható, pozitív befolyásolási technikák alkalmazásával, és partnereink ellenvetéseit ne csupán ész érvekkel tudjuk kezelni, hanem képesek legyünk a partnert a saját realitásában meggyőzni, az érzelmekre és logikára együttesen hatva. Ha profivá válunk gondolataink hatásos tolmácsolásában, a sikeres karrier, tárgyalás és üzletkötés szinte garantált.

Szeretne Ön is többet tudni a befolyásolásról, és megismerni az FBI által is használt, leghatékonyabb tárgyalástechnikai módszereket? Keressen minket most!

Leave a comment