Vezetői és sales tréningek

Vezetőként és beosztottként is fontos, hogy az ember tudja érvényesíteni akaratát, és bizonyos kérdésekben maga mellé tudja állítani a csapatát. Egy jó vezető nem a hatalmával vezet, hanem beosztottjai természetes módon sorakoznak fel fölötte – de vajon mindez csak személyiség kérdése? Egyszerűen arról van szó, hogy valakinek egyetértünk-e az elképzeléseivel, vagy éppen szimpatikusnak találjuk? Nem feltétlenül – a hatásgyakorlás és a pozitív befolyásolás tanulható készség, amelynek elsajátításához tréningünk mindent megad.
Akár közép-, akár felsővezetőkről van szó, hatásgyakorlási kurzusunk során megismertetjük résztvevőinkkel a befolyásolás tárgyalástechnikai és pszichológiai alapjait, és felkészítjük őket, hogy a legkülönbözőbb szituációkban hatékonyan vethessék be a tanult technikákat.
Képzésünk elvégzése után a nagyobb stresszel járó tárgyalások sem fognak gondot okozni, sikeresebben zárhat le egy-egy üzleti megbeszélést, és joggal fogja úgy érezni, hogy beosztottjai és munkatársai mindenben követni fogják – mindezt ráadásul úgy, hogy a munkahelyi légkör is oldottabbá válik.

Mit kínálunk hatásgyakorlási tréningünk során?

Hatásgyakorlási tréningünk során a résztvevők megtanulják a jó értelemben vett befolyásoláshoz szükséges skilleket, így nem kell attól tartaniuk, hogy az egyébként kiváló elképzeléseik süket fülekre találnak meetingjeiken.
Fontos azonban tudni, hogy a befolyásolás nem egyenlő a manipulációval. Mi nem trükköket tanítunk, hanem olyan viselkedésbeli eszközöket mutatunk be, amellyel bárki pozitív hatást érhet el környezetében

Mit tanítunk etikus befolyásolási képzésünkön?

  • Etikus meggyőzési eszközöket a különböző személyiségtípusú embereknek
  • Olyan tárgyalástechnikai módszereket, amelyeket az FBI-os túsztárgyalók is használnak
  • Technikákat, hogy kurzusunk résztvevői hogyan alakítsanak ki magukról pozitív képet ügyfeleikben
  • Arra vonatkozó módszereket, hogy hogyan érdemes az embernek önmagát hatásosan bemutatnia mások számára
  • Bemutatjuk a pozitív címkézés eszköztárát
  • Megmutatjuk, hogy hogyan kell a partnerek ellenvetéseit hatékonyan kezelni

Hatásgyakorlás az értékesítésben viselkedéspszichológiai alapokon

Az értékesítés és a marketing nem csupán termékekre vonatkozik – amikor egy tárgyalási szituáció kellős közepén találja magát az ember, nem csupán beszélget a másik féllel, hanem magát, illetve elképzeléseit próbálja meg eladni a számára. Amennyiben sikerül megérteni az emberi döntések pszichológiai hátterét, illetve azokat a kiszámítható mintázatokat, amelyek egy-egy döntés hátterében húzódnak, minden tekintetben jobb salesessé válhatunk.

Egy jó értékesítő jó benyomást kelt, sikerül kellő hatást gyakorolnia ahhoz, hogy ügyfele érdeklődjön az általa kínáltak iránt, és képes elhárítani az ügyfele fejében lévő akadályokat, amelyek a deal lezárása útjában állnak.

Befolyásolástechnikai fejlesztő programunkat úgy állítottuk össze, hogy kurrens, tudományosan alátámasztott viselkedés- és szociálpszichológiai módszereket bemutatva segítsük programunk résztvevőit érvényesíteni akaratukat a legkülönbözőbb helyzetekben.

  • Szeretne jobb marketingessé válni? Programunk elvégzése után jobban megérti majd a vásárlók gondolkodását.
  • Szeretne jobb vezető lenni? Tréningünk segít elsajátítani azokat a készségeket, amelyekkel szinte beleláthat dolgozói fejébe.
  • Szeretne előbbre jutni munkahelyén? Kurzusunk során megtanítjuk, hogyan kommunikálja elképzeléseit főnökei és munkatársai felé hatékonyan.

Hatékony befolyásolás a sikerre vezető úton

A rosszul sikerült tárgyalások sorozata akár a cég jövőjét is veszélyeztetheti, de egy jól sikerült megbeszélés akár vagyonokat is hozhat a vállalat számára. Egy erős elképzelés elengedhetetlen a sikerhez vezető úton, de víziót a cégen belül és az üzleti partnerek számára is fontos hatékonyan átadni.
Befolyásolási tréningünk során lépésről lépésre vezetjük be hallgatóinkat a hatásgyakorlás hátterébe, illetve a módszerek gyakorlati alkalmazásába, így minden helyzetben okosan és könnyedén vihetik győzelemre elképzeléseiket.

Hatásgyakorlási képzésünk témakörei:

• Hogyan alakul ki a bizalom
• Két agyféltekés működés
• A hatásgyakorlás és befolyásolás eszköztára
• Ellenvetések kezelése 2.0
• Meggyőzési 5X1
• Metaforák és hasonlatok haszna a megbeszéléseken
• Storytelling és pitching

További információk

HAJNAL ANDRÁS                

Ügyvezető Partner, Tréner, Coach

andras.hajnal@shconsulteam.hu

+36-30-515-7982