Kiknek segítenek a reziliencia tréningek?

A stressz minden munkahelyen jelen van, ráadásul a munkahelyi kihívások és magánéleti problémák könnyen olyan nehézségeket okozhatnak, amivel nem mindenki tud könnyen megbirkózni. A kihívásokkal szembeni küzdelemhez elengedhetetlenül szükséges reziliencia azonban fejleszthető. Lássuk, miért is fontosak a reziliencia tréningek!

Küzdelem a munkahelyi stresszel szemben

Legyen szó egy multinacionális vállalatnál vagy éppen egy kisebb vállalatnál végzett munkáról, természetes, hogy bizonyos napok stresszesebben telnek, mint a többi. Egy-egy nagyobb projekt különösen nagy odafigyelést igényelhet, és amennyiben magasan vannak a tétek, a munka különösen nehéz elvárásokkal is párosulhat. A stressz azonban nem csak időszakosan jelenhet meg, de bizonyos munkakörökhöz szinte hozzá tartozik. De miért is van mindez?

A gyorsan változó világ lépten nyomon bizonytalanságot rejt, és a változásokhoz való adaptáció kockázatokkal is együtt járhat. Egy rossz stratégiai döntés, egy ügyfél elvesztése vagy egy elhibázott feladat akár komoly összegekbe is kerülhet a vállalat számára, ráadásul szinte bármikor kerülhetünk szembe előreláthatatlan válsághelyzetekkel is. A szakmai tudás mellé éppen ezért olyan lelki állóképességgel kell, hogy együtt járjon, amely segíti a döntések meghozatalát és a kiegyensúlyozott munkavégzést.

Reziliencia a munkahelyen

A változó elvárásoknak való megfelelés vagy éppen a váratlan válsághelyzetekkel való megküzdés csak akkor lehetséges, ha optimistán és egészségesen állunk önmagunkhoz és a világhoz. Az ehhez szükséges reziliencia, azaz rugalmas hozzáállás azonban nem veleszületett tulajdonság, hanem nagyon is tanulható készség. A reziliencia tréning során vezetők és beosztottak egyaránt tudatosíthatják, melyek a stressz kiváltó okai és kezelési eszközei, hogyan lehetséges pozitív életszemléletet kialakítani, hosszú távon is fenntartani a motivációt vagy éppen azt, hogy hogyan tudnak tudatosan megbirkózni a váratlan eseményekkel.

Szeretne többet tudni reziliencia tréningjeinkről? Lépjen velünk kapcsolatba!

Leave a comment