Miért fontos a tárgyalástechnika?

Akár bértárgyalásról, akár egy-egy üzlet nyélbeütéséről van szó, mindenki azzal a céllal ül le a tárgyalóasztalhoz, hogy győzni akar. A győzelmet azonban az adott szituációtól függően többféleképpen értelmezhetjük, így elengedhetetlen, hogy a kitűzött céljainknak megfelelő tárgyalási technika kiválasztásával maximalizáljuk az esélyeinket.

 

Tárgyalástechnika a versenyelőnyért

A tárgyalások az életünk részét képezik, hiszen az ember folyamatosan azért dolgozik, hogy elérje céljait. Legyen szó magánéleti kérdésekről vagy hétköznapi problémákról, nap mint nap szembesülhetünk olyan szituációkkal, amikor a magunk igaza mellett kell érvelni. Még nagyobb tétje van az ilyen helyzeteknek azonban, ha pénzről vagy előmenetelről van szó, ezért fontos, hogy minden esetben úgy üljünk asztalhoz tárgyalópartnereinkkel, hogy magabiztos tudással rendelkezünk a tárgyalástechnika alapvető szabályaival kapcsolatban.

 

Mindenáron győzni kell?

Egy-egy tárgyalás esetén idejekorán érdemes eldöntenünk, hogy mit szeretnénk elérni, és úgy választani meg a tárgyaláshoz szükséges eszközöket. A leggyakoribb tárgyalási technika a kölcsönös megelégedésre törekvés, amelynek során mindkét fél rugalmasságot mutatva egyfajta win-win szituáció kiharcolásában érdekelt. Ettől bizonyos mértékig eltér a kompromisszumok kötése, amelynek során mindkét fél belátja, bizonyos célok eléréséről le kell mondani a megegyezés érdekében. Más esetekben ugyanakkor előfordulhat, hogy olyan tárgyalópartnerrel találja magát szembe az ember, akinek egyetlen célja a minden áron való győzelem a többi fél érdekeinek figyelembevétele nélkül. Éppen ezért akármilyen tárgyalási szituációba is kerülünk, tudnunk kell, hogy milyen helyzetben milyen technikákkal érhetjük el a számunkra legkedvezőbb eredményt.

 

Tárgyalástechnika lépésről lépésre

A tárgyalástechnikai tréningek célja felkészíteni a cégvezetőket és munkavállalókat az egyes tárgyalási szcenáriókra, segítve őket a tárgyalástechnikai stratégiák kialakításában és alkalmazásában. A tréning elvégzésével bárki magabiztosabbá válhat saját érdekeinek képviselésében, a másik ember testbeszédének és motivációinak megértésében, a meggyőzési technikák alkalmazásában vagy éppen a körülmények rejtette lehetőségek kiaknázásában.

Leave a comment